Semak no telefon melalui kad pengenalan

Semak no telefon melalui kad pengenalan

Periksa nombor telefon anda melalui kad pengenalan

Salah satu aktiviti yang paling biasa yang kami lakukan di telefon kami ialah memeriksa nombor telefon kami. Kami menyemaknya untuk pemberitahuan, kami menyemaknya untuk mesej, dan kami menyemaknya untuk panggilan. Memeriksa nombor telefon anda adalah bahagian penting dalam kehidupan seharian kami.

Tetapi bagaimana jika anda tidak mempunyai nombor telefon anda dengan anda? Bagaimana jika anda tidak dapat menemuinya? Dalam catatan blog ini, kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk menyemak nombor telefon and melalui kad pengenalan. Dengan cara ini, walaupun anda kehilangan telefon anda atau tidak memilikinya, anda masih boleh mengakses maklumat dan kenalan anda.

Cara memeriksa nombor telefon anda melalui kad pengenalan

Kad pengenalan adalah cara yang baik untuk memeriksa nombor telefon anda, kerana mereka sering mempunyai nama dan alamat anda. Cukup ambil kad pengenalan anda dan cari nombor telefon anda di belakang. Jika ada di sana, anda boleh mengesahkan bahawa maklumat anda betul dan telefon anda didaftarkan dengan pembawa.

Cara mengeluarkan nombor telefon anda dari kad pengenalan anda

Sekiranya anda ingin mengeluarkan nombor telefon anda dari kad pengenalan anda, sila ikuti langkah -langkah ini:

Buka laman web MyGov dan log masuk jika anda tidak mempunyai akaun, buat satu.
Klik pada “Butiran Akaun” di sebelah kiri skrin.
Pada halaman seterusnya, pilih “Butiran Peribadi Saya.”
Dalam lajur “Status”, klik pada “Lihat butiran.” Di bawah “Butiran Perhubungan,” klik pada butang radio biru yang dilabelkan “Keluarkan butiran hubungan saya.”
Dalam kotak “Alasan Penyingkiran”, ketik “mengubah fikiran saya.” Klik pada hantar. Nombor telefon anda sekarang akan dikeluarkan dari kad pengenalan anda.

Kesimpulan

Sekiranya anda ingin menyemak nombor telefon anda melalui kad pengenalan anda, pastikan penerbit kad anda menyokong fungsi ini. Majoriti kad menyokong ciri ini, tetapi ia sentiasa bernilai diperiksa terlebih dahulu.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *